Hälsotips

dsc05834-webVi kan påverka vår hälsa positivt genom att använda växter som finns i vår närhet som gul lök, vitlök, maskros, grönt te m.fl. För att få de bästa effekterna behöver vi bara känna till hur vi bäst kan använda deras läkande och medicinska egenskaper – kunskaper som finns inom traditionell kinesisk medicin (TKM).

De läkande egenskaperna hos växter, djur, mineraler, luft och vatten har använts och utvecklats inom TKM under tusentals år. Örtmedicin och mat som medicin är tillsammans med Qi Gong, Tuina-massage och akupunktur TKM:s grunder för att förebygga och bota sjukdomar och obalanser i kropp och själ.

Fan Xiulan förmedlar TKM:s uråldriga, men samtidigt högst moderna kunskaper om örtmedicin och mat som medicin i sina föreläsningar och kurser på Biyunakademin och i sina böcker.  Informationen om hälso- och skönhetstips på Gröna Drakens hemsida kommer ifrån Fan Xiulans undervisning och föreläsningar.

För mer information om örtmedicin och mat som medicin rekommenderar vi att du deltar i Fan Xiulans föreläsningar och kurser om örtmedicin, mat som medicin, stenarternas hälsoeffekter m.fl. Gröna Drakens lokalföreningar ordnar även föreläsningar om örtmedicin och mat som medicin. Se mera information på lokalföreningarnas kalendarium.


 dsc08737Läs mer om hälsa och skönhet enligt TKM

Fan Xiulan, 2000 "Qi Gong enligt Biyun - Låt livskraften återvända"

Fan Xiulan, 2004 "Hälsans Tao - Det långa livets hemlighet"

 

Örter och Mat som medicin – recept

-         Biyuns grönt te-muffins

-         Biyuns medicinska hudlotion

-         Grönt te

-         Gojibär (vargbär, lyciumfrukt, bocktörne)

-         Skogsöron